Gyártás

Büszkék vagyunk rá, hogy valamennyi Dufour vitorláshajó Franciaországban, La Rochelle városában készül. Minden általunk készített hajóban ötvöződik az innovatív high-tech építési technika a tapasztalt mesteremberek munkájával.

1. rész  |  A hajótest gyártása

Valójában minden hajótest születése az öntőforma előkészítésével kezdődik. A kiindulási alap egy hibátlan, rendkívül magas minőségű és tisztaságú polírozott két részből álló öntőforma, amit több rétegben géllel fújnak be. Ez munkafolyamat nagyon fontos és kényes, hiszen ez a réteg alkotja a későbbi hajó külső megjelenését.

2. rész  |  A fedélzet gyártása

Miként a hajótest, úgy a fedélzet is üvegszálból készül, de teljesen más eljárással. Ahogy azt az első részben már bemutattuk, minden hajótestet kézzel építenek, rétegelt üvegszálból, gyantából, nyitott öntőformákban. Ezzel ellentétben a fedélzet egy kétrészes (alsó és felső) zárt öntőformában készül, vákuum injektált technológiával.

3. rész  |  A hajótest gyártása

Rendben, haladjunk tovább a Dufour hajók gyártásában. Azt már megtudtuk az első részben, hogyan készül a hajótest, a második részben pedig azt, ahogy a deck. Most beszéljünk arról hogyan lesz egy üres hajótestből Dufour Yacht.

4. rész  |  A hajó bútorzata

Construction quality is the foundation of what makes a Dufour a Dufour and we take great pride in the way our hulls and decks are built and strengthened.