A hajó gyártása

Rendben, haladjunk tovább a Dufour hajók gyártásában. Azt már megtudtuk az első részben, hogyan készül a hajótest, a második részben pedig azt, ahogy a deck. Most beszéljünk arról hogyan lesz egy üres hajótestből Dufour Yacht.

Minden a strukturált üvegszál rácsokkal kezdődik, ami biztosítja a megfelelő erősségű kötődési pontokat a belső alkotóelemekhez.

A Dufour rácsszerkezetek pont úgy készülnek mint a hajótestek. Különlegesen rétegelt üvegszál, gyanta, és gél bevonat felhasználásával. Mint az alábbi képen látható: a rácsozat, egy darabban jön ki az öntőformából, és kitűnő minőségű gél réteggel van ellátva. Ettől lesz olyan mutatós és erős.

A rácsozat beépítése az első lépés az összeszerelési folyamatban, amit kémiailag olvasztott ragasztóval erősítenek a hajótesthez.

A támaszgerendákat belelaminálják a rácsozatba és az egész szerkezetet olvasztják a hajótesttel. Figyelje meg a kör alakú lyukakat és a szilárd állványt, amit arra terveztek, hogy megkönnyítse a csőhálózat és a vezetékek beszerelését.

A rácsozat helyrekerülése után üvegszál erősítést használnak a nagy teherbírású területekhez, mint például a árbocbekötési pontok, és a horgony körüli részek. Ez segít a teherelosztásban, és megerősíti a nagy teherbírású részeket.