Dufour 32
Tervező: Felci Yacht Design
Modellév: 2022
Hajóhéj gyártási technológiája: Üvegszál technológia
Fedélzet gyártási technológiája: Vákuum injektált

Virtuális séta

Árral szemben

Napjainkban a hajózás már nem pusztán az egyik pontból a másikba való eljutásról szól, hanem a szabadidő kellemes eltöltését jelentő kiegészítő tevékenységekről is.

Az új Dufour 32 tervezésénél a Felci Yacht tervezői a nehezebb utat választották ugyanis egy teljesen új hajót álmodtak, izgalmas, merőben új megoldásokat alkalmazva. Ugyanakkor a hajó minden részében látható, érezhető a Dufour Yachts alapvető értékei: innovatív megoldásokban gazdag, sportos megjelenésű, 10,3 méter hosszú túravitorlás, amely a 11-13 méteres tartomány kényelmét kínálja. Alap koncepciója szerint letisztult megjelenésű hajó, amelyen minden fedélzeti eszköz az utasok kényelmét szolgálja. Leendő tulajdonosának alig kell plusz felszerelést kérnie, hiszen szinte kész vitorlást kap, a tervezők és a gyár által alkalmazott megoldások univerzálisan használhatók.

A Dufour 32 a márka belépő szintű modellje, mégis olyan opciók rendelhetők, amelyek nem megszokottak ebben a mérettartományban. Kiemelkedik közülük a meglehetősen feltűnő látványt nyújtó, felfújható és leszerelhető fürdőplatform, amely SUP-ként is használható. Kevésbé szembetűnőek, ám legalább ennyire hasznosak a szörfhöz, kiteboardhoz használható, praktikus tartók, melyek garantálják a sporteszközök biztonságos tárolását. Nem általános, hogy egy 32 lábas vitorláson először jelenik meg az állítható méretű bimini, mely minden pillanatban kellő nagyságú árnyékot borít a kokpitra. Ennek főleg akkor van jelentősége, amikor a nap végén – a cockpitpadok közé illeszthető matrac segítségével – hatalmas franciaággyá alakul a tér. Éppen ezért a kormánykerekek helyett rúdkormányt az új modell, hogy a lehető legnagyobb legyen ez a fekvőfelület. A megoldás további előnye, hogy a rúdkormánynak köszönhetően igazi kishajós élményt nyújt a Dufour 32 irányítása. A stílusos hajóbelsőben két tágas kabin került kialakításra, a harmadik helyiség a fürdő, ami ebben a méretosztályban– ezt bátran kijelenthetjük – gigantikus. A szalonasztal leengedésével újabb méretes fekhely alakítható ki, a tovább bővíthető franciaágyak száma.

A Dufour 32 árboca igen magasra nyúlik, két szálingja pedig annyira megbízhatóan merevíti, hogy nincs szükség achterstagra. Ennek a megoldásnak köszönhetően viszont square-top-os nagyvitorla húzható fel, ami jelentősen megnöveli a vitorlafelületet, komoly sebességi potenciállal ajándékozva meg a hajót. Először jelenik meg kis méretű Dufour vitorláson a „félmerev” baum, amelynek belsejében tárolható a grósz, külső felületére pedig napelemek helyezhetők el. Előbbi jelentős mértékben egyszerűsíti a vitorla kezelését, utóbbi energiatermelésével növeli a kikötőktől távol tölthető időt, hosszú felfedező túrákat engedve a tulajdonosnak. Ezen az új modellen az oldalfedélzet mindig teljes szélességében megmarad közlekedőnek, ugyanis mind az önváltós fock, mind a génua sínjei a kabintetőn kapnak helyet, ami jelentősen növeli a biztonságot. A Dufour 32 rövid tőkesúllyal is rendelhető, ezzel a hajó merülése 1,6 méter, ami a balatoni viszonyok között bőven elfogadható, egyben remek menettulajdonságokkal ruházza fel az új modellt.

2021-ben a 470 és 61 modellek után a 32 immár a harmadik újdonság, amit idén bemutat a gyár, mindet a Felci Yacht Design tervezte. Umberto Felci elmondása szerint „olyan hajót akartunk tervezni, amelyikkel igazi élmény a vitorlázás, és igazán pihentető a kikapcsolódás”. A Dufour gyár ezzel hitet tett a belépő szintű túrahajók mellett, ami azért is fontos lépés, mert néhány gyártó épp hátat fordít ennek a szegmensnek.

Fedélzet

Kabinelrendezés

Videók

Érdekli a modell? Írjon nekünk!