Dufour 310
Tervező: Umberto FELCI
Modellév: 2013
Hajóhéj gyártási technológiája: Üvegszál technológia
Fedélzet gyártási technológiája: Vákuum injektált

Adatlap
Virtuális séta
Vitorlás árlista

Funkcionalitás a végletekig

Ahhoz, hogy a vitorlázás valódi élményt nyújtson, egy hajónak számtalan feltételt kell teljesítenie. Az esztétikum és a kifinomult vonalvezetés fontos, de az ideális súly/sebesség arány sem elhanyagolható. Egy tökéletes vitorlás ezek mellett jól felszerelt és komfortos, hiszen hosszú időre lesz társunk a vízen; a legapróbb zugai is funkcionálisan kihasználtak; illetve természetesen tartós, hiszen nemcsak egy-két évre vásároljuk. A gyártási technológiákról és a fejlesztések sokaságáról sem feledkezhetünk meg, mivel ezek garantálják, hogy a vitorlás gyors, szilárd és biztonságos legyen.

A több mint 50 éve hajógyártással foglalkozó Dufour Yachts modellje, a Dufour 310-es megfelel az összes fenti feltételnek.

Egyszerű kezelhetőség

Legyen szó kezdő vagy már gyakorlott vitorlázóról, az egyszerű kezelhetőség mindkettejük számára elengedhetetlen: a Grande Large 310-es egyedül vagy kis számú legénységgel is könnyen vezethető. Így akkor is bátran választhatjuk a Balatonra, ha még nem áll mögöttünk több éves tapasztalat, hiszen mi magunk és családunk is garantáltan biztonságban leszünk a fedélzeten. Ha pedig komolyabb célt választunk, ott sem hagy cserben a könnyen irányítható, biztonságos Dufour 310-esünk.

Gyors manőverezés, osztályon felüli helykínálattal

A Dufour 310-es egyszerűen és gyorsan manőverezhető: a tökéletes egyensúlyról a dupla kormánylapát gondoskodik. Ennek köszönhetően a hajó hihetetlenül fordulékony, ami a balatoni szűk kikötőkben kifejezetten előnyös. A két kormánylapáthoz dupla kormánykerék is jár. Ennek köszönhetően már a hajóra lépés is lényegesen könnyebb, hiszen az egykormányos hajókkal ellentétben itt a cockpit két oldalán kapott helyet a két kormánykerék és a kormányoszlopok, kényelmes és szabad mozgást biztosítva nekünk és vendégeinknek. A 310-es cockpitje osztályon felüli helykínálattal bír, ami tovább növeli a „nagyhajós” érzést.

A Dufour 310-es ideális választás a Balatonra!

A kiel-sverttel rendelt a 310-es felhúzott sverttel mindössze 95 centit merül, így a Balaton sekély részein is biztonságos hajózást tesz lehetővé. Kiengedett sverttel a hajó merülése 2,1 méter: ilyenkor igazi cruiserként viselkedik még erősszeles, éles menetekben is. A svert felhúzása a cockpitből könnyedén, egy fedélzeti csörlő segítségével, mindössze néhány mozdulattal megoldható.

Önváltós fockvitorla alapfelszereltségben!

Mint minden Dufour modell, így a 310-es is önváltós fockvitorlával készül. Ez a megoldás jelentősen megkönnyíti a kormányos dolgát a fordulók alkalmával, ugyanis csak a helyes irányra kell figyelnie. A többit elvégzi helyette a szél és a technika.

Egyedi terek, ötletes megoldásokkal.

A Dufour 310-esben az ötletes funkcionalitás kompakt mérettel társul, így egyetlen kis zug sem marad kihasználatlanul. A padló alatti bortartó és a kétszárnyú orrkabinajtó (amelynek segítségével egy légtérré nyitható a szalon és a fux) csak két apróság a sok közül. A számtalan hasonló ötlet még egyedibbé és élhetőbbé teszik a vitorláshajót, amely hosszú évekig lesz a társunk a hétvégék és a nyaralások alkalmával.

A kajütben senkinek sem jut eszébe, hogy a hajó mindössze 31 láb hosszú. Ilyen felszereltséggel és belső méretekkel korábban csak a nagyobb hajóknál találkozhattunk; azonban a 310-es esetében a praktikum és az esztétikum egyensúlya nem sérül – erre a tervező, Umberto Felci neve nyújt garanciát.

Ez a kompakt, belülről tágas, gyors és biztonságos túrahajó a tulajdonos minden Balatonon töltött nyarát emlékezetessé teszi.

Ha Ön is épp erre vágyik, és szeretné jobban megismerni ezt a hajót, jelentkezzen nálunk tesztvitorlázásra, és ismerje meg személyesen a Grand Large hajók kivételes képességeit!

Műszaki adatok

Teljes hossz:
9,67 m
Max. szélesség:
3,31 m
Merülés tavi tőkesúllyal:
0,95 m
Alapvitorlázat:
-
Genoa:
16,8 m2
Vízvonal hossz:
8,7 m
Nettó tömeg:
4940 kg
Üzemanyagtank mérete:
90 l
Vitorlázat:
50,3 m2
Motor teljesítménye:
19 LE
Hajótest hossz:
9,35 m
Merülés:
2 m
Víztartály mérete:
160 l
Nagyvitorla:
33,5 m2
Opcionális motor:
-

Fedélzet

Kabinelrendezés

Videók

Érdekli a modell? Írjon nekünk!